Ντολμαδάκια Γιαλαντζή

Πιάτο με ντολμαδάκια τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα και δυο φετες λεμόνι για ντεκόρ
400 γραμμάρια αμπελόφυλλα, 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι, 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο .2 ματσάκια κρεμμυδάκια ,1 μεγάλο κρεμμύδι (όσο πιο πολύ κρεμμύδι βάλουμε μέσα τόσο πιο ωραία γίνονται τα ντολμαδάκια ),μισό ματσάκι άνηθο ,μισό ματσάκι δυόσμο και λίγο μαϊντανό,αλάτι, πιπέρι,λεμόνι.         Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ρίχνετε για λίγη ώρα σε νερό που βράζει για να ζεματιστούν.(Δε θέλει πολλή ώρα ,ίσα ν αλλάξουν χρώμα και τα βγάζετε).    
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα κόβετε αφού βέβαια τα έχετε πλύνει πρώτα.    Μετά πλένετε και ψιλοκόβετε το δυόσμο,τον άνηθο και το μαϊντανό.  Τα βάζετε  σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τη μια φλιτζάνα λάδι ,το πιπέρι και το αλάτι  για να μαραθούν.
  Πλένετε το ρύζι που κι αυτό το έχετε καθαρίσει πριν και αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά αρκετά το ρίχνετε κι αυτό μαζί με το χυμό του λεμονιού και μισό ποτήρι νερό,
 Τ αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις και το σβήνετε.
  Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση παίρνετε ένα ένα φύλλο και αφού βάλετε μια κουταλιά  απ αυτήν το τυλίγετε και τα βάζετε κυκλικά στην κατσαρόλα.
  Όταν τελειώσει η πρώτη σειρά βάζετε τη δεύτερη και συνεχίζετε μέχρι να τυλίξτε όλα τα φύλλα.
 Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και βάζετε νερό όσο να τα σκεπάσει και βάζετε ένα πιάτο από πάνω για να μην ξετυλιχτούν βράζοντας ,
 Τώρα θα σας πω ένα τρικ που κι εγώ έμαθα από μια φίλη.Για να μην κουνιέται το πιάτο από πάνω γεμίζουμε μια μεγάλη κούπα του καφέ με νερό και το βάζουμε πάνω στο πιάτο .Έτσι με το βάρος δεν κουνιέται και τα ντολμαδάκια μένουν μια χαρά στη σειρά τους.
  Τα βράζουμε μέχρι να πιουν το νερό τους.                  
Τρώγονται με γιαουρτάκι η τζατζίκι ,αλλά ξέρω και πολλούς που τα προτιμούν με τυρί φέτα                                                                                               ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας