Κεράσια ,ζάχαρη ,γαρύφαλλα και κανέλα. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1λίτρο νερό 1λίτρο καθαρό οινόπνευμα 500 γραμμάρια ζάχαρη. Γεμίζετε ως τη μέση ένα μπουκάλι με μαύρα κεράσια(να είναι φαρδύ το στόμιο του μπουκαλιού για να μπαίνουν άνετα μέσα) Βάζετε μετά ζάχαρη περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού μερικά γαρύφαλλα και ένα ξυλάκι κανέλα. Τα αφήνετε σέ ένα μέρος που έχει ήλιο όσο τα κεράσια να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη. Τ ο κουνάτε πού και πού για να βοηθήσετε τη ζάχαρη να λιώσει. Μόλις δείτε ότι έχουν βγάλει χυμό ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.Το βράζουμε λίγο ,όχι να δέσει και αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα το καθαρό οινόπνευμα.(το βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ η σε κάβα ποτών ,αν δε βρείτε μπορείτε να κάνετε το λικέρ και με βότκα).
1λίτρο νερό 1λίτρο καθαρό οινόπνευμα 500 γραμμάρια ζάχαρη. Γεμίζετε ως τη μέση ένα μπουκάλι με μαύρα κεράσια(να είναι φαρδύ το στόμιο του μπουκαλιού για να μπαίνουν άνετα μέσα) Βάζετε μετά ζάχαρη περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού μερικά γαρύφαλλα και ένα ξυλάκι κανέλα. Τα αφήνετε σέ ένα μέρος που έχει ήλιο όσο τα κεράσια να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη. Τ ο κουνάτε πού και πού για να βοηθήσετε τη ζάχαρη να λιώσει. Μόλις δείτε ότι έχουν βγάλει χυμό ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.Το βράζουμε λίγο ,όχι να δέσει και αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα το καθαρό οινόπνευμα.(το βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ η σε κάβα ποτών ,αν δε βρείτε μπορείτε να κάνετε το λικέρ και με βότκα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου